De top van de internationale singer-songwriters
ma 20 jun

Doug MacLeod

Doug MacLeod leerde de blues van de oude meesters. Als jongeling hing hij rond in kroegen waar hij de enige niet-gekleurde was. Gegrepen door de artiesten die hij daar zag pakte hij zelf de gitaar op en begon met het schrijven van songs. Het gitaarspelen ging hem dusdanig goed af dat hij het podium mocht delen met illustere namen als George 'Harmonica' Smith, Big Joe Turner en Pee Wee Crayton.

Inmiddels is Doug zelf een oude meester. Hij heeft meer dan 20 albums op zijn naam en tourde de wereld over. Zijn opnames op het Reference Recordings label worden door connaisseurs geroemd om de superieure geluidskwaliteit, en zijn kast met onderscheidingen kan bijna niet meer dicht. De Multiple Blues Award winnaar blijft echter zijn bescheiden zelf, en zijn optredens zijn altijd een warm bad. Voor wie meer over Doug ‘Dub’ MacLeod wil weten is er de biografie Who Is Blues Vol. 1, geschreven door Vincent Abbate. Ook komt er een nieuw album aan. Hij zal er ongetwijfeld weer een Award mee winnen.

Om Ad van Meurs nog maar eens te quoten: “naar Doug luisteren is als het luisteren naar een vriend, die het echt meent en het goed met je voor heeft!”

Locatie: Grand café/restaurant Meneer Frits.
Aanvang 20:45 uur, zaal open 20:00 uur.
€ 10,00

KLIK HIER VOOR TICKETS