De top van de internationale singer-songwriters
ma 28 mrt

Session Americana

Mix van diverse roots en americana muziekstijlen met een glansrol voor zangeres Ali McGuirk

Wie Session Americana al eens live heeft gezien weet dat wat ze op het podium doen op geen enkele manier vast te leggen is op plaat. Je moet er simpelweg bij zijn geweest. Gebruik makend van leuke en verrassende teksten, zet Session Americana tijdloze juweeltjes neer.

Je moet er simpelweg bij zijn, om te zien hoe ze rond de tafel zitten en van instrument wisselen, hoe Jim zijn mondharmonica’s uitslaat, hoe Dinty achter zijn krakkemikkige orgeltje zit te glunderen, hoe Billy achter zijn koffers net doet alsof het een echte drumkit is, en hoe Ry de zaak nog wat extra opzweept.

Natuurlijk moet er ook wat materiaal uitgebracht worden. Het dichtst in de buurt komt dan een live-album, maar de heren dachten dat een cover-plaat ook wel eens leuk zou zijn. En dan niet alleen americana standards, maar ook nummers van bijvoorbeeld Morphine, Pixies of Donna Summer. Dat zou raar of geforceerd kunnen zijn, maar niet bij Session Americana: door het ontzaglijke spelplezier en muzikale kunde verhoogt het alleen de feestvreugde maar.

Let op: dit is een concert uit ons archief.
Het is uiteraard niet meer mogelijk hier nog kaarten voor te bestellen.