De top van de internationale singer-songwriters
ma 14 mrt

The Matthews Baartmans Conspiracy

Americana met een avontuurlijk soms prettig gruizig randje

Opvallende melodische wendingen, scherpe koortjes en zich speels in het oor wurmende gitaarlijntjes. Hoogstpersoonlijke bespiegelingen op een album dat niet anders dan gemaakt kon worden: 'het ging als vanzelf in alle opzichten'.

Zowel Iain Matthews als BJ Baartmans zijn goede bekenden van De Maandag van Van Meurs. Ze waren allebei al vaak te gast, hetzij solo, hetzij in een samenwerkingsverband. De lijst met wapenfeiten van beide muzikanten is lang en kleurrijk.

Tijdens de noodgedwongen speelpauze door de pandemie begonnen Iain en BJ te werken aan een serie nummers waarin ze hun bespiegelingen op de coronacrisis de vrije hand lieten. Somber of troostrijk, verontrustend of juist berustend. Het leverde uiteindelijk een zeventiental zorgvuldig uitgewerkte nummers op, waarbij Matthews voor het leeuwendeel tekende voor de tekst en Baartmans voor de muziek.

Die nummers werden in het voorjaar van 2021 opgenomen voor het album Distant Chatter en de bijbehorende bonus EP Close Call. Onder de naam The Matthews Baartmans Conspiracy. Geproduceerd, volgespeeld en gezongen door het tweetal. Americana met een avontuurlijk en soms prettig gruizig randje.


Let op: dit is een concert uit ons archief.
Het is uiteraard niet meer mogelijk hier nog kaarten voor te bestellen.