De top van de internationale singer-songwriters
ma 1 nov 2021

Walt Wilkins + The Fugitives

Een legende in Texas

Walt Wilkins is zo langzamerhand een legende in Texas. Als veelgevraagd producer en singer-songwriter, met zijn band The Mystiqueros, en middels zijn eigen driedaagse festival Waltstock & Barrel. Vergelijkingen met troubadours als Guy Clark en Townes van Zandt vallen hem ten deel.

Sinds een jaar of tien beschouwt hij Nederland als zijn tweede thuisland. Vandaar dat hij hoe dan ook eind oktober de oversteek maakt, om met zijn partner in crime Bart de Win een aantal concerten te doen. In Meneer Frits is de kans groot dat Bill Small ook weer van de partij is. Intieme, weldadige, hartverwarmende songs en verhalen en een unieke, expressieve stem. Wie de vorige concerten heeft moeten missen krijgt nu de kans.

The Fugitives is een Canadees folk-collectief, aangevoerd door songwriters Adrian Glynn en Brendan McLeod. Chris Suen (banjo) en Carly Frey (viool) completeren de groep. In 2020 brachten ze het album Trench Songs uit. Zoals de titel al doet vermoeden heeft de plaat een thema, namelijk muziek in oorlogstijd. Om precies te zijn: soldatenliederen uit de Eerste Wereldoorlog, opnieuw gearrangeerd en opgefrist door McLeod en companen. Ze proberen hiermee een inkijkje te geven in hoe het was om jong te zijn in die omstandigheden, en zijn daar wonderbaarlijk goed in geslaagd.

Let op: dit is een concert uit ons archief.
Het is uiteraard niet meer mogelijk hier nog kaarten voor te bestellen.