De top van de internationale singer-songwriters
ma 25 okt 2021

Diana Jones + Simon Kempston

Smaakmaker in de rootsmuziek

Een toevallige gebeurtenis kan soms grote gevolgen hebben. Toen Diana Jones voor de tweede keer de actrice Emma Thompson tegen het lijf liep maakte die haar attent op een mensenrechtenorganisatie die zich inzet voor vluchtelingen.

Na het zien van een video die haar bijzonder aangreep schreef Jones het nummer I’ll Wait For You. Hierna ging het balletje rollen, verhalen dienden zich van alle kanten aan, in haar thuisland werden kinderen in kampen opgesloten bij de grens met Mexico; het idee voor een concept-album was geboren. Song To A Refugee is het resultaat, een prachtige plaat die niet alleen zeer actueel maar ook hartverwarmend mooi is. Jones maakt hiermee de stap naar het niveau van een Gillian Welch of Allison Kraus. Op de single We Believe You zijn onder anderen Steve Earle, Richard Thompson en Peggy Seeger te horen.

Simon Kempston wordt wel de beste singer-songwriter van Schotland genoemd. Drie belangrijke elementen zijn daarvoor verantwoordelijk: zijn knappe gitaarspel, zijn poëtische teksten, en niet te vergeten zijn passievolle stemgeluid. Kempston heeft de recente lockdown aangegrepen om flink aan het schrijven te slaan, en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Hand On My Heart werd in een dag op de band gezet, het album klinkt daardoor heel direct en puur. Een mooie plaat, die volgens Kempston bij voorkeur te beluisteren is op LP of CD: er gaat volgens hem niets boven de ouderwetse geluidsdrager.


Let op: dit is een concert uit ons archief.
Het is uiteraard niet meer mogelijk hier nog kaarten voor te bestellen.