De top van de internationale singer-songwriters
ma 6 sep 2021

Matt Harlan + Holi Fools

Prachtige beeldende roadsongs over het leven en de dood

Texaan Matt Harlan is een eerste klasse troubadour die grossiert in prachtige beeldende roadsongs over het leven en de dood. Hij schrijft teksten die zich prima kunnen meten met het werk van bijvoorbeeld Van Zandt, Prine and Guy Clark. Hij houdt het verder net als eerder genoemde heren sober en puur en zo komen zijn liedjes ook het beste tot hun recht. Zijn muziek vaart op het snijvlak tussen country en folk, en zijn expressieve stem doet je denken aan Chris Smither en Chris Knight.

Na in 2013 te zijn uitgeroepen tot Singer-Songwriter of the Year bij de Texas Music Awards kwam hij met album Raven Hotel, waarvoor de kritieken uitermate lovend waren. Op de laatste plaat Best Beasts, die in januari 2020 uitkwam, is naast ingetogen songs ook ruimte voor wat steviger country-rock. Best Beasts doet het goed in de media, met ook in Nederland mooie recensies, in o.a Aloha, Heaven en OOR.

Holi Fools

Twee honden, twee mensen en een kat, samen op reis in een veel te klein Volkswagen busje. Met hun cryptische indie folk schijnen ze licht op hun eigen binnenwereld, en misschien op die van jou. Ruud en Romee kleuren niet binnen de lijntjes, wars van conventies in de muziek en in het leven. Hun zelfgebouwde houten yurt midden in een voedseltuin dient niet alleen als thuisbasis, maar ook als muziekstudio. Met hun pure ambachtelijke liedjes, indringende zang en aanstekelijke humor slepen ze je mee in hun muzikale wereld vol kwinkslagen. Verwacht inventief gitaarspel, prachtige arrangementen op de piano, engelachtige klanken van hun zelfgemaakte glazenorgel, en hier en daar een speelgoed synthesizer.

Let op: dit is een concert uit ons archief.
Het is uiteraard niet meer mogelijk hier nog kaarten voor te bestellen.