De top van de internationale singer-songwriters

De Maandag van Van Meurs

De wekelijkse concertreeks in het sfeervolle grand café van Muziekgebouw Eindhoven, Meneer Frits, voorheen bekend als “Ad van Meurs Presenteert”, gaat in het najaar van 2018 verder onder een nieuwe naam: “De Maandag van Van Meurs”.

De naam verandert, maar de inhoud en de kwaliteit blijft als vanouds. Niet alleen de top van de nationale en internationale singer-songwriter-scene komt aan bod, maar ook de randgebieden van het genre worden verkend: americana, wereldmuziek en blues. Van David Olney tot Barrelhouse, van The Reverend Shawn Amos tot Sophie Cavez & Balthazar Montanaro.

U bent dus weer van harte welkom in Meneer Frits, waar we op maandag avond de stoelen omdraaien, het rode gordijn dicht trekken, de kaarsjes aansteken en: “Alle gezichten deze kant op; dan gaan we nu luisteren naar ...”

Ad van Meurs

Met het overlijden in 2017 van Ad van Meurs is een bijzondere artiest met een groot muzikaal hart en een altijd nieuwsgierige kijk op muziekbeleving verloren gegaan. Om zijn filosofie in ere te houden, gaat deze zoektocht onverminderd door, waargenomen door muzikale en levenspartner Ankie Keultjes - van Meurs, die zich door de jarenlange, nauwe samenwerking inmiddels ook een kenner van het genre mag noemen.

Meneer Frits

'De Maandag van Van Meurs' vindt plaats in Grand cafe/restaurant Meneer Frits, Hoek Markt / Jan van Lieshoutstraat, Eindhoven. Tel: 040 2655610.

De entreeprijs voor een ticket aan de deur is normaal gesproken € 10,00, in de voorverkoop € 11,50 incl. servicekosten. Een ticket aan de deur kopen geeft uiteraard geen garantie op toegang in het geval van een uitverkochte show. Voor sommige evenementen, bijvoorbeeld het 'Naked Song Festival' of sommige clubnights, gelden andere prijzen.

Kaartjes zijn te reserveren via het Muziekcentrum. Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw. Koopt u ten minste 4 losse concerten uit de programmering van het Muziekgebouw, dan betaalt u meestal géén servicekosten.

We zijn open vanaf 20.00 uur. Het concert begint om 20.45 uur en eindigt ongeveer om 23.00 uur, dus u zou normaal gesproken de trein naar huis nog kunnen halen. Meneer Frits is op 5 minuten loopafstand van het NS-station. Voor een plattegrond van de omgeving zie hiernaast.

Plattegrond

Colofon

Fotografie: Ronald Rietman
Website: Bert Spin
Opmerkingen en/of suggesties graag per E-mail.