De top van de internationale singer-songwriters

De Maandag van Van Meurs

De wekelijkse concertreeks in Meneer Frits, de Tweede Foyer of de Kleine zaal van Muziekgebouw Eindhoven, voorheen bekend als “Ad van Meurs Presenteert”, gaat vanaf het najaar van 2018 gebeuren onder de naam: “De Maandag van Van Meurs”.

De naam verandert, maar de inhoud en de kwaliteit blijft als vanouds. Niet alleen de top van de nationale en internationale singer-songwriter-scene komt aan bod, maar ook de randgebieden van het genre worden verkend: americana, wereldmuziek en blues. Van David Olney tot Barrelhouse, van The Reverend Shawn Amos tot Sophie Cavez & Balthazar Montanaro.

Ad van Meurs

Met het overlijden in 2017 van Ad van Meurs is een bijzondere artiest met een groot muzikaal hart en een altijd nieuwsgierige kijk op muziekbeleving verloren gegaan. Om zijn filosofie in ere te houden, gaat deze zoektocht onverminderd door, waargenomen door muzikale en levenspartner Ankie Keultjes - van Meurs, die zich door de jarenlange, nauwe samenwerking inmiddels ook een kenner van het genre mag noemen.

Muziekgebouw Eindhoven

'De Maandag van Van Meurs' vindt plaats in Meneer Frits, de Tweede Foyer of de Kleine zaal van Muziekgebouw Eindhoven, Jan van Lieshoutstraat 3, Eindhoven.

Kaartjes zijn te reserveren via het Muziekgebouw. Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw.

We zijn open vanaf 20.00 uur. Het concert begint om 20.45 uur en eindigt ongeveer om 23.00 uur, dus u zou normaal gesproken de trein naar huis nog kunnen halen. Muziekgebouw Eindhoven is op 5 minuten loopafstand van het NS-station. Voor een plattegrond van de omgeving zie het kaartje op deze pagina.

Plattegrond

Colofon

Fotografie: Ronald Rietman
Website: Bert Spin
Opmerkingen en/of suggesties graag per E-mail.