De top van de internationale singer-songwriters
ma 14 mrt 2022

Christina Martin

Roots americana gecombineerd met een vleugje roots en pop

Martin's muzikale stijl ligt ergens in het schemergebied tussen americana / roots aan de ene en pop / rock aan de andere kant. Ook tekstueel weet ze behendig te laveren, tussen de romantische liefdesliedjes kun je zomaar snijdende maatschappijkritische nummers horen.

Sommige artiesten worden als muzikant geboren. Bij Christina Martin lag dat echter net wat anders. Toen ze in 1999 van de oostkust van Canada naar Austin, Texas verhuisde had ze nog nooit een gitaar vastgehad. Ze ging er werken als kindermeisje, maar raakte gefascineerd door de levendige muziekscene die Austin nou eenmaal heeft. Ze dompelde zich erin onder, het balletje ging rollen, en in 2002 maakte Martin de sprong die het begin van haar carriere betekende: ze bracht haar eerste album Pretty Things uit, en ze kreeg de kans het voorprogramma van Wilco doen.

Hierna ging het snel, met elk album dat ze maakte kreeg ze meer aandacht en onderscheidingen. Haar muziek werd gebruikt in films en series, en op enig moment trad ze zelfs op voor koningin Elizabeth.

Op haar laatste plaat Wonderful Lie gaan alle remmen eraf. Naast vier eigen nummers serveert ze covers, die variëren van Bob Dylan tot Abba. Moet kunnen, toch?

Locatie: Muziekgebouw (kleine zaal), aanvang 20:15 uur.

KLIK HIER VOOR TICKETS