De top van de internationale singer-songwriters
ma 7 mrt 2022

Roseanne Reid + My Darling Clementine

Schotse folkroots en Engelse country noir

De Schotse singer-songwriter Roseanne Reid kreeg muziek met de paplepel ingegoten. Haar vader is Craig Reid, zanger van The Proclaimers. Haar moeder leerde haar de eerste drie gitaarakkoorden toen ze twaalf was, en toen ging het balletje vanzelf rollen. My Darling Clementine is het Engelse duo Michael Weston King en Lou Dalgleish. Wat ooit begon als een side-project kreeg dusdanig veel bijval dat het koppel inmiddels al meer dan 10 jaar een gevestigde naam is in de country wereld.

Na het zien van een optreden van Martha Wainwright werd het Roseanne Reid duidelijk wat ze echt wilde, en in 2014 werd ze opgemerkt door Steve Earle tijdens zijn songwriting workshop. Het contact werd warm gehouden, wat resulteerde in een duet op Reid’s debuutplaat Trails.

Na een aantal goed ontvangen albums startten My Darling Clementine in 2019 met Country Darkness, een reeks EP’s waarop ze nummers van Elvis Costello opnieuw interpreteerden en in een country-jasje hesen. Ze kregen daarbij hulp van Steve Nieve, de pianist die jarenlang met Costello zelf speelde. De EP’s werden uiteindelijk gebundeld tot een album dat zelfs op cassette werd uitgebracht. Hoe Eindhovens wil je het hebben?

Locatie: Muziekgebouw (kleine zaal), aanvang 20:15 uur.

KLIK HIER VOOR TICKETS