De top van de internationale singer-songwriters
ma 21 feb 2022

Hannah Aldridge Duo + TSOP [skg]

Hannah Aldridge staat samen met de getalenteerde Griekse indie-folk singersongwriter Nikos Tsopoglou Gkinas in Meneer Frits. Tekstueel neigt Aldridge enigszins naar de donkere kanten van het leven, wat haar muziek alleen maar meer doorleefd en intens doet klinken. Maar ondanks de Southern Gothic invloeden en het rauwe randje in haar stem zijn haar optredens positief en energiek. Live wordt ze bijgestaan door de Zweedse gitarist Gustav Sjódin.

Hannah Aldridge is opgegroeid met de muziek uit Nashville en Muscle Shoals: in beide steden woonde ze met haar vader Walt Aldridge, een legendarische songwriter, muzikant en producer. Hannah is opgeleid als klassieke pianiste maar speelt ook zeer verdienstelijk gitaar.

Met hulp van collega Jason Isbell bracht ze haar debuut Razor Wire uit. Sfeervolle ballads worden afgewisseld met steviger werk en er zijn zelfs sporen van southern rock te horen. De titel van haar tweede plaat Gold Rush is een metafoor voor het jachtige bestaan dat we leiden. Toepasselijk als je in ogenschouw neemt hoeveel ze zelf ‘on the road’ is. Een paar van haar liveshows werden recentelijk nog op plaat gezet onder de titel Live in Black and White.

Nikos Tsopoglou Gkinas
De getalenteerde Griekse indie-folk singersongwriter Nikos Tsopoglou Gkinas, opererend onder de naam TSOP[skg], studeerde aan het conservatorium in Utrecht. Hij vermengt invloeden van Sufjan Stevens en The Tallest Man on Earth met zijn voorliefde voor blues en rock ‘n roll. Het kan er bij zijn optredens daarom zowel zacht en ingetogen als krachtig en uitgelaten aan toe gaan.

Locatie: Muziekgebouw (kleine zaal), aanvang 20:15 uur.

KLIK HIER VOOR TICKETS