De top van de internationale singer-songwriters
ma 17 jan 2022

Martin Harley + Catherine MacLellan

Virtuoze Engelse roots en blues

Martin Harley, geprezen gitarist op de Weisseborn en tevens ook singer-songwriter, speelt samen met de Canadeese singer-songwriter Catherine MacLellan. Dit duo creërt een avond vol met traditionele instrumenten en akoestische klanken waar je u tegen zegt.

Martin Harley wordt veel geprezen om zijn gitaarspel op de honderd jaar oude Weissenborn, een akoestische lapsteel gitaar. Bij optredens lijkt het alsof hij met het instrument vergroeid is, en de vonken vliegen er soms vanaf. Dat zorgt ervoor dat het publiek op het puntje van de stoel zit. De Engelse roots / blues gitarist en singer-songwriter brengt veel tijd door in Nashville, om met zijn maatje Daniel Kimbro in de studio te werken. Zijn laatste album Roll with the Punches werd echter in Wales opgenomen. Hierop wordt spetterende gitaarkrachtpatserij afgewisseld met sfeervol rustiger werk.

Ook Catherine MacLellan heeft een nieuw album: Coyote is de naam. De Canadase singer-songwriter nam hem zelf op in haar homestudio op Prince Edward Island. Geassisteerd door haar vaste sideman Chris Gauthier en een keur aan andere muzikanten die kleuring geven aan de plaat met traditionele instrumenten als accordeon, fiddle en bouzouki. Catherine is de dochter van de legendarische Gene MacLellan, een van Canada’s meest geroemde songwriters. Het is enkel een kwestie van volhouden tot zij diezelfde status zal krijgen.

Locatie: Muziekgebouw (kleine zaal), aanvang 20:15 uur.

KLIK HIER VOOR TICKETS