De top van de internationale singer-songwriters
ma 10 jan 2022

Jodymoon

Warme mix van singer-songwriter, folk, pop en roots

Zangeres-pianiste Digna Janssen en multi-instrumentalist Johan Smeets zijn een singer-songwriter duo ‘plus’: ze leven en werken samen. Het tweetal heeft, sinds ze in 2008 met hun warme mix van singer-songwriter, folk, pop, klassiek en roots de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland wonnen, 6 studio albums uitgebracht. Daarop een sound waarin folk en blues wel het uitgangspunt zijn, maar niet het uiteindelijke doel.

Digna en Johan weten een mooi evenwicht weten te vinden tussen diepe emotie en een levendige en energieke performance. Ze traden op in onder meer Canada, Spanje, Engeland, Duitsland en Italië.

Jodymoon bestaat dit jaar 15 jaar en dat vieren ze met een nieuw album en een gelijknamige tour: Firestone. Het Maastrichtse duo heeft in het afgelopen corona jaar dankbaar gebruik gemaakt van de extra tijd om in hun eigen studio in alle rust nieuwe tracks vast te leggen. Vóór corona lag er al het plan om een echte duo-plaat te maken, met in de hoofdrol gitaar, piano, percussie en zang. Eentje die het live gevoel weerspiegelt. Het resultaat maakt duidelijk dat Jodymoon in de afgelopen 15 jaar niets heeft ingeboet aan muzikaliteit en creativiteit en dat we hier te maken hebben met twee rasmuzikanten die hun hart hebben verpand aan eerlijke muziek.

Locatie: Muziekgebouw (kleine zaal), aanvang 20:15 uur.

KLIK HIER VOOR TICKETS