De top van de internationale singer-songwriters
ma 27 jan

The John Martyn Project

The John Martyn Project is een uniek eerbetoon aan de muziek van de door velen bewonderde Engelse gitarist en zanger John Martyn. Verwacht bijzonder smaakvolle vertolkingen van zijn klassiekers. The John Martyn Project is een initiatief van vier vooraanstaande vocalisten en instrumentalisten. Hoewel het oorspronkelijk bedoeld was als eenmalige gebeurtenis besloten Blythe Pepino, Kit Hawes, Sam Brookes en Pete Josef na enkele uitverkochte shows te gaan touren met hun Project.

Blythe Pepino is bekend als frontvrouw van de formatie Vaults en tourde o.a. met London Grammar. Kit Hawes is een virtuoos gitarist, componist en singer-songwriter die de halve wereld heeft rond gereisd met artiesten als Seth Lakeman, Cara Dillon en Yola. Sam Brookes werd na het uitbrengen van zijn debuutalbum door Sunday Times geroemd als 'Breaking Act’. Hij was o.a. te support act van Willy Mason, Scott Matthews en Joan Armatrading. De vierde initiatiefnemer van The John Martyn is Pete Josef, een soulzanger in hart en nieren maar ook een begenadigd multi-instrumentalist. In die hoedanigheid is hij te horen op diverse studioproducties en te zien op het Glastonbury Festival en in het programma van Jools Holland.

Als kers op de taart wordt het viertal ondersteund door een unieke en creatieve ritmesectie; bassist John Blakeley en drummer Jon Short kennen we o.a. van Yola en Sheelanagig.

The John Martyn Project is een uniek project uit de UK, een subliem eerbetoon aan de muziek van de door velen bewonderde Engelse gitarist en zanger John Martyn, opgezet door vier vooraanstaande instrumentalisten en vocalisten, Blythe Pepino, Kit Hawes, Sam Brookes en Pete Josef. Na een aantal uitverkochte shows in Engeland werd besloten te gaan touren met dit Project en er werd een unieke en creatieve ritmesectie toegevoegd: bassist John Blakeley en drummer John Short( bekend van o.a. Yola en Sheelanagig) Zeer de moeite waard!

NB: Dit concert vindt plaats in de Kleine Zaal van het Muziekgebouw.

Let op: dit is een concert uit ons archief. Het is uiteraard niet meer mogelijk hier nog kaarten voor te bestellen.