De top van de internationale singer-songwriters
ma 18 nov 2019

Wouter Planteijdt en Bullhorn + Eli Goffa

Wouter Planteijdt kennen we in de eerste plaats als zanger/gitarist van de band Sjako!. Maar zijn lijst met credits als live- en sessiemuzikant en producer is zeer uitgebreid. Daarnaast schrijft hij ook songs die nergens in passen en een eigen vehikel nodig hebben.

Hij vroeg drummer Mischa Porte en contrabassist Gerco Aerts en maakte met hen een pure rootsy plaat, live opgenomen, akoestisch, zonder overdubs. Geen muzikale krachtpatserij maar back to basics. De songs en hun verhaal staan centraal. Onder regie van Eva Bauknecht werd het theaterconcert Bullhorn geconstrueerd waarin de Barricades, de Werkkamer en de Vrouw een rol spelen.

Meer goed volk: Belgen. Eli Goffa tapt muzikaal uit een iets ander vaatje, maar ook hij heeft datgene waar we met zijn allen nooit genoeg van kunnen krijgen: een verbluffend mooie stem. Met 'Written In The Stars' heeft hij een debuutplaat gemaakt om U tegen te zeggen. Crosby, Stills, Nash & Young of Jose Gonzalez dienen als referentie, maar zijn werk met band of solo is compleet eigen en uniek.

Wouter Planteijdt is vooral bekend als gitarist/frontman van de band Sjako maar met zijn nieuwe project ‘Bullhorn’ heeft hij een mooie collectie roots songs op CD gezet. We zijn heel blij dat hij dit materiaal bij ons komt presenteren, begeleid door de jonge top drummer Mischa Porte en contrabassist Gerco Aerts.
Concert recensie in het Parool: ‘God, wat kan die man gitaarspelen!

Deze avond gaan we ook genieten van de verbluffend mooie stem van de Belgische Eli Goffa, ook hij maakte een prachtige debuut CD ‘Written in the stars’ waarmee hij de vergelijking met alle groten in de hedendaagse songwriter gemeenschap kan doorstaan.

Let op: dit is een concert uit ons archief. Het is uiteraard niet meer mogelijk hier nog kaarten voor te bestellen.