De top van de internationale singer-songwriters
ma 4 nov

Walt Wilkins & The Mystiqueros

Als performer wordt Walt Wilkins vergeleken met troubadours als Guy Clark en Townes van Zandt. Met zijn band The Mystiqueros vormt hij een Texas Hill Country supergroep, die een podium biedt aan een verzameling zeer getalenteerde muzikanten en songwriters.

Walt Wilkins is een graag geziene gast op de Maandag van Van Meurs. Hij verwierf onder meer bekendheid als producer van de eerste twee platen van Sam Baker, met wie hij diverse keren in Nederland tourde. Na tien jaar Nashville-songwriter te zijn geweest, keerde Wilkins terug naar zijn geboortestaat Texas.

De muziek van The Mystiqueros is schatplichtig aan de seventies countryrock uit Texas en de typische West Coast sound (onder meer prachtige meerstemmige vocalen) maar kent daarnaast ook invloeden van soul, Tex-Mex en de Mississippi Delta blues. Walt Wilkins zal worden bijgestaan door zanger/bassist Bill Small en door Bart de Win, het enige Nederlandse lid van de Mystiquero-familie, op toetsen, accordeon en zang.

Locatie: Grand café/restaurant Meneer Frits.
Aanvang 20:45 uur, zaal open 20:00 uur.
Toegangsprijs in de voorverkoop €11,50 (incl. servicekosten), aan de deur €10,00.
Koopt u ten minste 4 losse concerten uit de programmering van Muziekgebouw Eindhoven, dan betaalt u meestal géén servicekosten.
KLIK HIER VOOR TICKETS.