De top van de internationale singer-songwriters
ma 28 okt

Session Americana

Een rockband in een theekopje, of anders een folkband in een whiskeyfles. Deze cryptische omschrijving geeft je al een vaag idee van wat Session Americana is. Kernleden Ry Cavanaugh (zang, gitaar) en Jim Fitting (mondharmonica) zitten aan een ronde tafel waar geregeld andere bandleden aanschuiven, met één microfoon in het midden. Ondertussen spelen de overige muzikanten eromheen op een drumstel van koffers en een krakerig oud orgel.

Geniale gitaarfreak Jefferson Hamer verkeert regelmatig in een ander universum, maar op de momenten dat alles samenvalt ontstaat er een synergie die je zelden ziet. En tel daarbij nog op de prachtige composities. De band onstond in de Americana-jam-scene in Boston en is een los-vast collectief. Dinty Child en Billy Beard zijn deze keer ook van de partij. Er wordt regelmatig van instrument gewisseld, iedereen zingt, dit is het waarachtige hootenanny gevoel!

Schuif aan bij Session Americana. Deze formatie ontstond in de Americana Jam scene in Boston. De muzikanten zitten écht aan een tafel omringd door een unieke verzameling vintage instrumenten, een geblutste koffer als kickdrum, een oud orgel en een vooroorlogse Parlor gitaar. Laat je meevoeren door dit uniek collectief van bijzondere instrumentalisten met een synergie die je maar zelden meemaakt, én tel daarbij op de prachtige composities!

Locatie: Grand café/restaurant Meneer Frits.
Aanvang 20:45 uur, zaal open 20:00 uur.
Toegangsprijs in de voorverkoop €11,50 (incl. servicekosten), aan de deur €10,00.
Koopt u ten minste 4 losse concerten uit de programmering van Muziekgebouw Eindhoven, dan betaalt u meestal géén servicekosten.
KLIK HIER VOOR TICKETS.