De top van de internationale singer-songwriters
ma 20 mei 2019

Matthews Southern Comfort

Iain Matthews is een graag geziene gast, die eigenlijk weinig introductie behoeft. Toch een een paar wapenfeiten: hij richtte folklegende Fairport Convention mee op, en bleef drie albums lang bij de band. Daarna kwam Southern Comfort, waarmee hij meer de Americana kant opging. Plainsong was het vervolg daarop, waarin Matthews zijn kwaliteiten als singer-songwriter en gitarist aanscherpte. Solo bracht hij een vrachtlading aan albums uit.

Matthews Southern Comfort werd weer nieuw leven ingeblazen toen de Engelsman zich in Nederland vestigde. Met een verse band, bestaande uit Nederlandse artiesten (Bart de Win, BJ Baartmans en Eric de Vries) vlamt Matthews als nooit tevoren.

Deze naam behoeft natuurlijk niet veel introductie, Ian Matthews maakte o.a. deel uit van de legendarische folkband Fairport Convention en richtte zich daarna op de Americana muziek met zijn band 'Southern Comfort'. Hiermee scoorde hij een grote hit met Joni Mitchell's 'Woodstock'. Eenmaal gevestigd in Nederland richtte hij een nieuwe 'Southern Comfort' op met talent van eigen bodem: Bart de Win, toetsen en zang, B.J Baartmans gitaar en zang en Eric de Vries, gitaar en zang.

Let op: dit is een concert uit ons archief. Het is uiteraard niet meer mogelijk hier nog kaarten voor te bestellen.