De top van de internationale singer-songwriters
ma 8 apr

John Gorka

John Gorka is een luisteraar. Waar ter wereld hij ook komt, altijd weet hij verhalen op te pikken om die op onnavolgbare wijze in zijn songs te verwerken. Zijn talent voor taal en zijn droge humor maken dat zijn teksten het standaard folk-idioom ver overstijgen.
Gorka kwam eind jaren ’70 te werken in een klein barretje als vrijwilliger voor, achter en rond het podium, en kwam daardoor in contact met de vele rondtrekkende artiesten die er optraden. De inspiratie die hij daar opdeed zorgde ervoor dat hij in hun voetsporen trad en nu zelf de lange weg van podium naar podium aflegt. Met zijn diepe bariton, zijn uitstekende gitaar- en pianospel en bijna verlegen podiumpresentatie heeft hij inmiddels een flinke schare trouwe fans opgebouwd. Zijn recente album True In Time gaat hem nog veel optredens en nog meer nieuwe fans opleveren.

Een echte verhalen verteller en taalkunstenaar.Hij heeft een grote collectie prachtige songs op zijn naam staan en met zijn nieuwe album 'True in time' is zijn schare fans alleen maar groter geworden.

Let op: dit is een concert uit ons archief. Het is uiteraard niet meer mogelijk hier nog kaarten voor te bestellen.