De top van de internationale singer-songwriters
ma 18 mrt

Mercy John & band

Voor veel muzikanten zijn hun roots erg belangrijk. Voor Mercy John zijn die roots bijna allesbepalend, en onmiskenbaar aanwezig in zijn songs. Hoe kan het dan dat artiesten en bands als Tom Petty, Bruce Springsteen, Ryan Adams en The Jayhawks doorklinken in het werk van de Brabander?
Natuurlijk is Mercy John wel eens in Amerika geweest, Nashville bijvoorbeeld, waar het schrijven van songs net zo makkelijk gaat als thuis. En dat thuis ligt in een klein dorp in Brabant. “Misschien wel een goede voedingsbodem voor Nederlandse Americana”, zegt John, geboren op de dag dat Nederland in de vorige eeuw werd geteisterd door de zwaarste sneeuwstorm ooit, opgegroeid midden in het Brabantse niemandsland.

Op het album This Ain’t New York uit 2017 beschrijft Mercy John zijn wereld: angsten en geluk, liefde en verdriet. Volgens Willem Jongeneelen (BN De stem, OOR) “Een dijk van een Americana plaat van eigen bodem”.

Ja, we mogen best wel trots zijn op deze formatie die een 4 sterrenrecensie ivan de Volkskrant in de wacht wist te slepen met het nieuwe album 'Let it go easy'. Echte Americana maar dan van eigen bodem!

Let op: dit is een concert uit ons archief. Het is uiteraard niet meer mogelijk hier nog kaarten voor te bestellen.