De top van de internationale singer-songwriters
ma 11 feb

Cam Penner & Jon Wood

Cam Penner groeide op in een Mennonieten-gemeente in Manitoba, Canada, waar zijn ouders de dorpsrebellen waren en een illegale kroeg runden, en waar zijn opa stiekem drank stookte. Misschien komt daar ook zijn rootsy folksound vandaan, die hij injecteert met blues, gospel en vintage rock ’n roll. Hij zingt soms ingetogen maar kan ook uithalen alsof Tom Waits hem op de hielen zit in een Jim Jarmusch film.

Cam en zijn vaste muzikale kompaan Jon Wood bespelen op het podium vaak twee instrumenten tegelijk en maken gebruik van zelf ingespeelde samples. Hiermee creëren ze een soort symfonie van geluid die soms donker, grommend en ronkend over je heen buitelt, maar die je ook warm, verleidelijk en speels in een omhelzing van muzikale strelingen kan dompelen. Je zou zijn muziek kunnen omschrijven als een spannende muzikale thriller.

Cam Penner groeide op in een rebels gezin tegen de achtergrond van een Mennonieten gemeenschap in Canada. Hij mengt zijn rootsy folk sound met blues, gospel en vintage rock& roll. Samen met zijn vaste begeleider Jon Wood creëert hij een heel eigen en complete sound door het bespelen van een heel arsenaal aan instrumenten, inclusief zelf ingespeelde samples, waardoor een soort symfonie van geluid ontstaat. Imposant!

Let op: dit is een concert uit ons archief. Het is uiteraard niet meer mogelijk hier nog kaarten voor te bestellen.