De top van de internationale singer-songwriters
ma 10 dec 2018

Dries + Bruno Deneckere & Friends

Songschrijver en zanger Dries Bongaerts brengt intieme indiefolk. Met invloeden als Bob Dylan, Will Oldham en Ry Cooder bezingt hij met tomeloze strijdvaardigheid het kleine en het grote leven. Dries is een ruwe diamant die de voorbije jaren werd geslepen in kroegen, clubs en op festivals. Zang, gitaar, mondharmonica en een doorleefde, hese stem: veel puurder kan een singer-songwriter haast niet klinken, en het predicaat ‘veelbelovend’ is hij inmiddels ver voorbij!

Bruno Deneckere bracht al platen uit met zijn band Pink Flowers in de jaren ’80. Eind negentiger jaren gaat hij solo. Hij wordt lang beschouwd als ‘het best bewaarde geheim’ in songschrijvend Vlaanderen. Met een stem van fluwelen schuurpapier à la John Hiatt en een geweldige podiumuitstraling brengt hij een mix van country, blues en folk.

Belgische zangers, Belgisch biertje erbij… topavond!

Dries bezingt met tomeloze strijdvaardigheid het kleine en grote leven. Met zijn ingetogen indie folk, die hij brengt met een rauwe doorleefde stem, heeft hij inmiddels in Vlaanderen en ook hier in Nederland een steeds grotere following opgebouwd. Laat je meevoeren door deze ongepolijste diamant!

Bruno de Neckere & Friends: het is eigenlijk jammer dat er niet een wat levendiger muzikale uitwisseling plaatsvindt met onze zuiderburen. Daardoor blijft veel moois wat zich in Vlaanderen afspeelt voor ons verborgen. Zoals bijvoorbeeld Bruno de Neckere, die met zijn Friends ( een clubje supermuzikanten) een grote reputatie heeft opgebouwd in België. Met zijn onnavolgbare droge humor is hij een zeer markante podiumverschijning, tel daarbij op zijn prachtige liedjes in de traditie van Dylan en aanverwanten en je weet zeker dat je een geweldige avond zult hebben.

Let op: dit is een concert uit ons archief. Het is uiteraard niet meer mogelijk hier nog kaarten voor te bestellen.