De top van de internationale singer-songwriters
ma 5 nov 2018

Ben Bedford & Stephen Fearing

In zijn songs schetst Ben Bedford intrigerende beelden van zijn Amerikaanse medebewoners. Bedford richt zich in de muzikale portretten direct tot de luisteraar, en in een paar regels maakt hij de essentie van de persoon in het nummer duidelijk. Spannend, eerlijk maar nooit sentimenteel. Op zijn vierde album The Pilot and the Flying Machine neemt Bedford de luisteraar mee op een filosofische, poëtische en sonische vlucht. Met erudiete songs en fijnzinnig gitaarspel begeeft hij zich, zowel tekstueel als muzikaal, op nieuw terrein.

Stephen Fearing is een druk bezet man. Naast een solo-carrière weet hij tijd te vinden om platen te maken met zowel Blackie And The Rodeo Kings als zijn vriend Andy White. Het leverde hem diverse Juno Awards op, en hij wordt zo’n beetje gezien als de held van het Canadese roots- en folkcircuit. Zijn laatste album Every Soul’s A Sailor bevat ook vleugjes pop en rock.

Ben Bedford is een intrigerende songwriter met zijn fijnzinnig gitaarspel en haarscherpe observeringen. Op zijn vierde album, The Pilot and The Flying machine neemt hij zijn luisteraar mee op een filosofische, poëtische en sonische vlucht.

Stephen Fearing was al eens te gast op ons podium maar we hebben hem graag nog een terug. In zijn thuisland, Canada, wordt hij gezien als de held van het folk en roots circuit, luister vooral naar zijn nieuwste album, The Secret of Climbing waarop zijn meeslepende stemgeluid en meesterlijke gitaarspel prachtig tot hun recht komen.

Let op: dit is een concert uit ons archief. Het is uiteraard niet meer mogelijk hier nog kaarten voor te bestellen.