De top van de internationale singer-songwriters
ma 15 okt 2018

David Luning

Dat de invloed van John Prine groot is weten we natuurlijk, maar niet vaak heeft het zo’n effect als op David Luning. Toen deze jongeman uit Noord California voor het eerst diens werk hoorde wist hij meteen: dit is wat ik moet doen! Hij liet alles uit zijn handen vallen en stortte zich met een manisch fanatisme op het schrijven van songs. Beginnend op Open Mic avonden werkte Luning zich steeds verder omhoog en inmiddels is hij de ‘belofte’ status al ver voorbij. Zijn muziek wordt gebruikt in films en TV-series, hij speelt voor volle zalen en hij kan ook rekenen op de goedkeuring van de ‘oude garde’.

Muzikaal kun je hem situeren ergens tussen Ryan Adams, Ray Lamontagne en Hayes Carll, zijn songs variëren van ingetogen tot behoorlijk rockend maar zijn altijd catchy, en zijn stem heeft een prettig rauw randje.

In de VS is deze David al een behoorlijk rijzende ster, trekt hij volle zalen en heeft hij vele fanatieke fans. Muzikaal kun je deze jongeman uit Noord California situeren ergens tussen Ryan Adams, Ray Lamontagne en Hayes Carll. Hij zelf zegt het meest geïnspireerd te zijn door John Prine. Davids songs variëren van ingetogen tot behoorlijk rockend en behoorlijk catchy met goeie muzikale hooks en een lekkere stem en een prettig rauw randje. Echt liedjes die lang blijven hangen.

Let op: dit is een concert uit ons archief. Het is uiteraard niet meer mogelijk hier nog kaarten voor te bestellen.