De top van de internationale singer-songwriters
ma 4 jun

Extra avond: Minyeshu Kifle CD preview

Op 4 juni zal er een extra Ad van Meurs presenteert plaatsvinden. Op deze avond brengt de Ethiopische zangeres Minyeshu Kifle haar nieuwste album: 'Daa Dee' ten gehore (In de Ethiopische taal is dit het geluid dat moeders maken om hun kind de eerste stapjes te laten zetten: Daa-dee-daa-dee...).

Minyeshu groeide op in Dire Dawa, Ethiopië en nadat zij al op jeugdige leeftijd werd ontdekt als zang en danstalent voegde zij zich op 17 jarige leeftijd bij het prestigieuze Nationaal Theater in Addis Ababa, waarmee zij wereldwijd tourde. Na haar vertrek uit Ethiopië zette zij haar carrière voort in West Europa waar zij inmiddels 3 albums op haar naam heeft staan met eigen songs die geïnspireerd zijn door de Ethiopische traditie en een een mix van westerse muziekstijlen. BBC radio host Charlie Gillet omschreef haar eens als 'het Ethiopische antwoord op Sheryl Crow'.

Ook op dit nieuwe album zijn thema's als liefde, vrouwen en levenslust verweven in een kleurrijk mozaïek van ballads en swingende tracks waarbij stilzitten bijna onmogelijk is, het is 'life affirming music', muziek die 'het leven wil vieren'!

Minyeshu Kifle zal worden begeleid door:

Wouter Schueler: Saxen
Onno van der Vlugt: Saxen
Aldiner Laurent: Backing Vocals
Wilbrand Meischke: Basgitaar
Stephan Jankowski: Gitaar
Jarno van Es: Keyboards
Eric van de Lest: Drums

Let op: dit is een concert uit ons archief. Het is uiteraard niet meer mogelijk hier nog kaarten voor te bestellen.